Lucka #10: Saffransbiscotti med mandel och pomerans
Det här är inget originellt. Saffransbiscotti har dykt upp på var och varannan mat- och bakblogg de senaste veckorna. Säkerligen i alla julprogram på TV också. Och i många hem. Men jag tänker ändå dela med min variant, där citrustonen kommer från mald pomerans. För det här tillhör sambons favorit bland julkakorna.
För att förhindra att skafferiet bågnar av överblivna kakor efter jul (och ändå få baka många sorter) har jag i år gett mig tusan på att minst halvera alla recept. Men såklart hindrar jag ingen som vill dubbla, eller varför inte fyrdubba, receptet!
Saffransbiscotti
15-20 stycken
50 g sötmandel
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 paket (0,5 g) saffran
1 knivsudd vaniljpulver
0,5-1 tsk mald pommerens
1 liten nypa salt
1 kryddmått bakpulver
1 ägg
Gör såhär:
Skålla och hacka mandeln grovt. Blanda mjöl, socker kryddor, bakpulver och mandel i en bunke. Tillsätt ägget och knåda till en deg. Rulla ut degen till en (eller två) avlånga rullar. Grädda 20 minuter i 175 grader. Tag ut längderna och skär i sneda remsor. Sänk värmen till 120 grader och låt biscottin torka (ca 20-30 minuter).
This entry was posted on Thursday, December 10th, 2009 at 08:10 and is filed under Baka, Jul, Sötsaker. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
February 14th, 2011 at 07:44
residential carpet cleaning says:Hello there.Forgive me but my english language is not very good.anyway i really intend to tell i like this post a lot. thank you!