Tjejhelg med massor av mat
Under tiden på Universitetet här i Linköping fick jag förutom en bra ut bildning även riktigt goda vänner. Nu har vi börjat skingras (fortfarande bor vi alla i Sverige i alla fall), men försöker ses en gång per år. Då träffas vi i någon stuga där vi snackar en massa strunt, dricker vin och äter mycket god mat. Denna gång blev det betoning på MYCKET god mat. Jag bjussar på några godbitar.
Fredagskvällen bjöd på en stor hög färska räkor, aioli, romsås, bröd (med STORA hål) och sedan lite ost och kex. Perfekt när alla kommer fram sent och är hungriga till tusen. Och vad P än säger så kan man äta hur mycket räkor som helst. Nästan i alla fall.
Lördagens middag blev lite mer avancerad, då vi hade hela dagen (nåja, en del av eftermiddagen) på oss att fixa. Tapas stod på menyn, men plockmat med blandat ursprung kanske är ett mer exakt ord, då vi slirade iväg ganska bra från det spanska temat.
Bland alla goda rätter fanns bland annat baconlindade dadlar, parmaskinka lindad sparris, gratinerade champinjoner och grillad paprika med halloumi. Vidare hittar man bland annat ugnsbakade rödbetor med chevré, valnötter och balsamicodressing, gorgonzolacremé i salladsblad med granatäppleströssel, ostfyllda dadlar, quesadillas, parmachips, ostdipp, och tapenade.
Den uppmärksamme kan tycka att det var mycket ost. Ost är gott helt enkelt. Man kan också tycka att det är mycket mat. Vi fick en väldigt god rest-lunch kan jag avslöja!
En liten skogspromenad hann vi också med mellan alla måltider, tjejfilmer och spel. Trots fredagens snöoväder hittade vi en hel del fina trattkantareller och även några gula kantareller tittade upp genom snötäcket. Lätthittade! Dessa blev en härlig kantarellmacka när jag kom hem framåt söndagskvällen, vilket räckte bra då jag fortfarande var väldigt mätt!
Och sist men inte minst, tack till mina goda vänner som står ut med mig och min kamera mitt i maten!
This entry was posted on Wednesday, November 18th, 2009 at 22:03 and is filed under Festligt, Fisk, Mat, Surr. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.