Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Jakten är över, för den här gången

jordgubbar

Alla våfflorna är borta, men jordgubbar har vi fortfarande kvar!

Jag har länge jagat efter ultimata våffelreceptet, ett som gör våfflorna fluffiga, frasiga och smakrika, men som ändå inte kräver deciliter efter deciliter av vispgrädde. Ett där man kanske kan byta ut en del av vetemjölet mot något lite näringsrikare utan att allt pajar. Det sista har jag ännu inte testat, men annars så tror jag de här våfflorna är så pass bra att jag kan sluta leta. Receptet fick jag av en vän (och hittas här om man inte litar på min översättning) för länge sedan, men var dum nog att inte testa just då. Desto gladare blev sambon och jag idag när vi testade våfflorna med nyplockade jordgubbar (från Tift Södergårds självplock) och sötad turkisk yoghurt. Som vanligt när vi lagar något såhär gott har jag svårt att få maten att fastna på bild, men ni vet väl hur riktigt härliga våfflor ser ut?

Frasiga våfflor

ca 6 st

Ingredienser:
120 g vetemjöl (ca 2 dl)
0.5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 äggula
2 dl mjölk
0.5 dl rapsolja
1 äggvita

Gör såhär:
Rör ihop torrvarorna. Dela på ägget och blanda äggulan med mjölk och rapsolja. Rör ner äggblandningen i mjölet, det gör inget alls om det är klumpigt. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i våffelsmeten, men låt några äggvitetoppar vara kvar. Grädda i ditt favoritvåffeljärn och njut med valfritt tillbehör!

Leave a Reply


Sök i Bloggen