Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

I stället för potatissallad

Bönsallad
Jag är inget stort fan av potatissallad, och tröttnar snabbt även på de hemlagade varianterna. Därför har jag börjat experimentera mer och mer med bönsallader av olika slag. Den här blev fantastiskt god, och passar perfekt till en bit grillat kött. Som alltid när det gäller sallad så kan man höfta rejält, vilket jag också gjorde. Ta därför inte mängdangivelserna allt för seriöst.

Sallad på vita bönor

Räcker till 2-4 personer

Ingredienser:
250 g stora vita bönor (en burk)
5-6 soltorkade tomater i olja + lite av oljan
1/2 rödlök
Några blad färsk basilika
75 g sockerärter
100 g färsk spenat
50 g fetaost
salt
peppar

Gör såhär:
Strimla de soltorkade tomaterna, rödlöken och basilikan. Dela sockerärterna i mindre bitar. Blanda de vita bönorna med tomater, lök, basilika och sockerärter samt lite av oljan från tomaterna. Skölj spenaten och låt torka. Fräs den snabbt i lite olja och krydda med salt och peppar. Blanda den varma spenaten med resten av salladen, smula ner fetaosten och smaka ev av med lite extra salt och peppar.

Leave a Reply


Sök i Bloggen