Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Brekkie time!

Brekkie1

En helgmorgon som denna, efter ett spännande BodyJam pass tänkte jag passa på att visa upp två frukostfavoriter jag har hittat här down under.

Crumpets fick jag hos min kära bror i London och har haft cravings ända sen dess. De liknar lite en amerikansk pannkaka, men är tjockare och lite mer gummiaktig. De australiensiska är lite tunnare än de brittiska, och funkar utmärkt att värma i brödrosten, de brittiska får man t.ex. steka. Smält smör är ett populärt pålägg, men jag gillar färskost och marmelad. Jag har hittat ett recept på crumpets här, men har tidigare inte haft de ringar som behövs för att tillaga dem, men det är också fixat nu så nu kan jag fortsätta mumsa på dessa godingar när jag åker hem!

Färskpressad apelsinjuice är ju alltid gott, men denna är helt enkelt fantastisk! Massa fruktkött och inte kan den heller vara mycket pastöriserad då hållbarheten är riktigt kort (jag ser nu att min redan gått ut, oops!). Som tur är säljs den i halvlitersförpackningar (för ca 10 kr, ett fynd!) för ensamhushåll som mitt.

brekkie2

Crumpets, favvo-juicen och dessutom fruktsallad på jordgubbar och vattenmelon. Det kan inte bli så mycket bättre!

Leave a Reply


Sök i Bloggen