Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Äntligen Kängurur!

Efter ett antal död kängurur längs vägen (dödade i trafiken, vilket är mycket vanligt här) och några vi svischade förbi, spanande längs horisonten, så var det äntligen dags att få komma dem lite närmare.

Framme i Brisbane, vårt sista stopp innan flygresan till Sydney, hälsade vi på hos den familj F hade bodde hos när han jobbade i Australien för många år sedan. Det var ett kärt återseende och jag njöt av god mat, skön säng och möjlighet att tvätta lite! Förutom väldigt trevligt sällskap såklart!

Vår dag i Brisbane började alltså på Zoo. Vi struntade faktiskt i Australia Zoo (där Steve Irving brukade hänga med krokodiler) och gick istället på lokala Alma Park zoo. Ganska litet zoo, men med en hel del inhemska djur, så som kängurur, wallabys, emuer, cassowarys, koalor, dingos och dromedarer (!!!) och en del andra så som röda pandor, apor och rådjur (!!!).

Kängururna fick man gå in till och mata och klappa och såklart jag tog tillfället i akt (jag och alla barn!). Visst är det ju lite samma sak som tyskarna och sin fascination för älgar, men de kan jag bjuda på! Jag klappade och fotade så mycket jag kunde. Sedan så försökte jag även flirta lite med koalorna, men de satt mest i sina träd och sov (vilket ju inte är så ovanligt).

kangaru2

kangaru

Några kängurur var intresserade av mat, andra ville mest ligga och slappa!

Efter lunch gjorde vi även en tur in till centrala Brisbane och fick lite city-semester efter många dagar på resande fot mellan små städer och byar. Vi strosade på stan och runt i South bank Parklands, åkte färja och tittade in Chinatown. Ganska lugnt och skönt.

brisbane

Vy från färjan över South Bank Parklands med det nya parisehjulet

Väl tillbaka hos familjen Wong så åt vi även känguru till middag. En hel del känguru experience på en dag helt enkelt!

2 Responses to “Äntligen Kängurur!”

  1. May 21st, 2009 at 11:23

    Alex says:

    Åhhh så mysigt att du fick klappa Kangarooosingar! Hur luktar dom?

  2. May 23rd, 2009 at 00:38

    Lotta Hellström says:

    De va verkligen supermysiga! Luktade inte illa alls, som tydligen koalorna ska göra… Har inte fått klappa en sån än tyvärr…

Leave a Reply


Sök i Bloggen