Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Eungella national park

Så, efter lite utsvävningar åt annat håll kommer här fortsättningen på resan genom Queensland. När vi kom tillbaka till Arlie Beach efter den härliga seglingen kastade vi oss i bilen och gav oss av mot Eungella National park. Efter lite diskussion om var vårat boende för natten egentligen låg (nationalparken är stor) så insåg vi att det var en bra bit och det var MYCKET uppför. Mer än så uppfattade vi inte för det hade redan blivit mörkt (vilket det blev redan vid 6-tiden). Efter att ha slingrat oss upp för den långa backen så hittade vi snabbt Eungella Chalet, ett hotell som hade sin storhetstid (om det någonsin haft det) för ett bra tag sedan, men som enligt broschyren skulle ha en fantastisk utsikt (som vi inte såg mycket av såklart). Hursomhelst så var det en säng att sova i och man kunde även få mat så vi var nöjda.

Morgonen därpå gav vi oss iväg mot starten för vandringslederna och letade upp en lagom lång strapats för oss. Vi handlade lite lunch och gav oss först iväg och tittade på näbbdjuren. De är tydligen väldigt sällsynta i det vilda, men här simmade det glatt omkring flera stycken. Mycket konstiga djur det där.

platypus

Nog för att de var lätta att se, men mindre lätta att fota. Det här blev nog det bästa försöket.

Vandringen genom regnskogen var mycket fin och vi såg massor av häftiga växter, men inte så många djur. Mest små ödlor, som det kryllade av, och en och annan igel som kröp på oss.

rainforest

Ett par exempel på de många häftiga träd och lövverk såg vi under vår vandring.

Väl tillbaka vid bilen var vi ganska trötta och på den hisnande resan ner för berget kunde vi även njuta av den fantastiska utsikten vi missat dagen innan. Det är en bit att köra till Eungella nationalpark från Bruce Highway, men har man tid så är det verkligen värt en resa, om inte annat för de lättskådade näbbdjuren och den fantastiska utsikten på vägen dig!

Leave a Reply


Sök i Bloggen