Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Picnic Aussie style

Ni som brukar läsa min blogg i hopp om roliga/inspirerade inlägg om bakning och mat kanske känt er lite besvikna de senaste veckorna. Därför tyckte jag det var dags att flika in med ett matinlägg, som såklart även det har anknytning till Australien.

Då vi har varit ute på vägarna och ganska ofta stannat vid en strand vid lunchtid så har det passat mycket bra att äta picnic-lunch. Australiensarna är ett grill-galet folk och vid (nästan) varje strand finns en eller två “push button barbies”, d.v.s en elektrisk grill som man startar med en knapptryckning och som alla får använda. Detta var vi inte sena med att utnyttja, även om den första gill-sejouren kanske inte blev ett kulinariskt mästerverk.

picnic1

Korv med bröd. På ett ungefär…
Korvarna här är supergoda, dessa var mycket lokalt producerade dessutom!

Till vår andra grillning så hade vi fått upp värmen lite och trevliga köttbitar, grönsaker BBQ-sås och bröd blev en höjdarlunch! Det blev till och med lite färsk frukt till efterrätt.

picnic2

Uppgraderad BBQ denna gång, med mycket goda tillbehör.

Det fanns även dagar då grillar inte fanns att tillgå (jag vet, vilken miss att inte ha grillplatser överallt i regnskogen!), och då utbudet på picnicmat var lite begränsat just denna dag, blev den en hög-energi lunch under vandringen i Eugnella National Park. Men då vi vandrade 1.5 mil i regnskogen så var det nog bra med lite extra energi. Åtminstone funkade det utmärkt som humörhöjare!

picnic3

Kanske inte näringsmässigt korrekt, men vad gör man när man behöver snabb energi?
Cornflakeskakorna var super förresten!

Min första helg i Sydney blev vi också bjudna på BBQ vid stranden och det kommer säkert fler tillfällen (och inlägg) om dessa fantastiska grillar och australiensarnas härliga utbud av saker att lägga på grillarna. För att inte tala om all färsk frukt! Det finns sannerligen mycket att rapportera om även i matväg!

Leave a Reply


Sök i Bloggen