Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Med Bruce som ständig följeslagare

Bruce hwy

Utsikt över Brucan från vår lilla Hyundai

Med en lite mer fast punkt i tillvaron (Hostelet i Sydney) och med en stabil (om inte så snabb) internetuppkoppling så kan jag nu börja berätta lite mer om min och F:s resa genom Queensland. Vet inte hur många backpackers och andra som tidigare åkt stäckan Cairns Brisbane (eller andra hållet) men varje resa är ju unik och jag ska försöka ge lite tips och inspiration bland den vanliga resebeskrivningen.

BruceVi startade som jag tidigare berättat i Cairns, och efter två korta dagar (vi hade gärna haft ett par dagar till om tiden räckt till) var det dax att ge sig av med slutdestination Brisbane 8 dagar senare. Hela vägen från Cairns till norr om Brisbane löper Bruce highway, och det var längs den vi färdades i vår lilla röda Hundai Getz. Efter några trevande högersvängar och rondeller i vänstervarv så fick vi ganska bra kläm på vänsterkörningen. Men hade vi fått en dollar för varje gång vi drog igång vindrutetorkarna istället för blinkersen så hade vi varit rika nu!

Även om det går en massa bussar (och tydligen även tåg) så var det väldigt skönt att bestämma över sin igen tid och det fanns mycket mer möjligheter att vara spontana. Körandet tog inte heller allt för mycket tid från allt som skulle upplevas trots långa avstånd ibland. “Allt” som man kan uppleva längs kusten finns bara några mil från vägen så det var mycket lätt att hitta. Däremot var vägen inte i bästa skick överallt. Man fick snabbt lära sig att “rough surface” på en 100-väg inte bara betydde lite skump, utan rejäla hål mitt i vägen! 220 mil hann vi avverka innan vi skiljdes från Getzen på Brisbanes flygplats.

Vad som hände där emellan får ni veta i de kommande inläggen. Let the journey begin!

Leave a Reply


Sök i Bloggen