Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Söndagsbrunch med våfflor

Hemma igen (efter lite strul med inställda flyg och en extra natt i Bergamo), efter en underbar vecka med fantastisk skidåkning och mycket god mat. En längre rapport från Val Gardena (Dolomiterna) kommer snart, när jag fått del av alla bilder som togs. En sak är säkert, jag vill tillbaka och kan verkligen varmt rekommendera en skidresa dit.

Idag blev det en rejäl sovmorgon, och att vi bytte till sommartid gjorde ju inte saken bättre. Då passade det utmärkt med en våffel-brunch. I min jakt på den perfekta våffelsmeten så gjorde jag en jäst-baserad smet som fick stå över natten. Jag är inte helt övertygad (tyckte den hade lite eftersmak av jäst) men de blev väldigt frasiga. När jag hittat rätt kommer det ett recept. Tillbehören fick däremot topp-betyg. Kesella med lite vaniljpulver och socker, tinade blåbär, mango och lite hemlagad hallonsylt. Det är lite skönt att vara hemma igen.

Våffla

Sen frukost med nygräddade våfflor, inte fel alls!

Leave a Reply


Sök i Bloggen