Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Semmeltisdag #2

semlor3
Som jag tidigare nämnt har vi i familjen som tradition att äta semlor varje tisdag mellan fettisdagen och påsk (när man egentligen ska fasta). Det är vi tydligen inte ensamma om, traditionen finns till och med beskriven på Wikipedia. Där ser man.

Mitt bloggande om bakning och mat har fått mig att bli mer kreativ och testa nya saker i köket. Därför blir det lite varianter på semlor denna fastemånad. Mandelfyllningen från förra tisdagen blev en sådan hit, så jag körde på samma sak idag. Istället för blåbär i grädden så blev det lite hjortronsylt. Jag tror blåbären blev snäppet bättre, men testa gärna! Om du inte bakat semmelbullar än har jag ett bra recept här.

Mumsig semmelfyllning:
Till två semlor
Inkråmet från två semmelbullar
25 g malen mandel
25 g florsocker - eller efter tycke och smak
1 msk mjölk
1 msk amaretto (eller mer mjölk)

Mosa inkråmet och blanda med resten till en lagom seg massa, fyll bullarna och toppa med grädde, lock och pudra över florsocker.

Leave a Reply


Sök i Bloggen