Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Den snabba, starka senapen!

Julstöket och därmed julkänslorna har inte riktigt kommit igång här, då jag har jobbat lite väl mycket den senaste tiden. Vilken tur att jag då fick en superrecept på en stark och god senap som man dessutom kan fixa på ett kick! Perfekt när man kommer hem vid 4-tiden dagen innan julafton. Här smaksätter man med både kaffe och whiskey och lite sirap får stå för sötman. Riktigt med riv utlovades av A, och rivig blev den verkligen. Nu återstår bara att traditionsenligt göra julgodis medan man väntar på att skinkan ska bli klar för smakprov!

Julsenap

Den riktigt starka senapen

35 g bruna senapsfrön
4 msk starkt kaffe (varmt)
0.75 dl colmans senapspulver
2 msk whiskey
0.5 msk balsamvinäger
2 msk mörk sirap (ev något mer)
salt

Gör såhär: Mortla senapsfröna (alt mixa dem i en mixer!) och blanda med kaffet. Tillsätt sedan senapspulver, whiskey, balsamvinäger och sirap. Smaka av med salt och tillsätt ev lite mer sirap om du vill ha den lite sötare.

Tags: , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen