Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

En het soppa i sommarvärmen

Sommaren verkar äntligen ha kommit till Sverige och då bör man kanske passa på och grilla var och varannan dag? Men säkerligen kommer det svalare dagar igen och då passar den här soppan perfekt!

Receptet kommer från favoritkusinen och har varit ett stående inslag i många år nu. Snabbt, enkelt o supergott! Första gången jag frågade efter TomYom-pasta i den lilla asiatiska butiken blev ägarinnan så glad att jag gillade den starka kryddan. Jag hade inte hjärta att tala om för henne att jag mildrade hettan med kokosmjölk. TomYom soppa

TomYom soppa

4 portioner
40 g TomYom pasta
1 burk kokosmjölk
1 burk (4 dl) vatten
250-300 g champinjoner
3 tomater
500 g valfri fast fisk (pangassius o lax är gott) och ev skaldjur

Gör såhär:
Blanda TomYom nästan med kokosmjölk o vatten i en gryta. Låt koka upp. Dela under tiden champinjonerna i kvartar och tärna tomaterna (stora bitar) lägg i svamp o tomater i grytan och låt koka några minuter. Skär under tiden fisken i tärningar. Lägg i fisken i grytan och låt koka 2-3 minuter, tills fisken är klar. Om räkor ska i också, tillsätts dom på slutet när soppan kokat klart. Servera med gott bröd eller grunda soppskålen med risnudlar.

Tags: , , , ,

Leave a Reply


Sök i Bloggen