Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Lucka #13: Glöggpremiär!

Glöggpremiär

Tredje advent och lucia på samma gång! Vad passar då inte bättre än glöggpremiär? Inte så att jag inte druckit glögg tidigare i år, men nu var det dags för vår hemgjorda glögg!!!

Förra året stiftade jag bekantskap med en hemmagjord glögg hos sambons syster. Ingredienserna består bland annat av potatis, russin, jäst, kryddor och svagdricka, och blir en fantastiskt god och inte så söt glögg. Eftersom receptet kommer från Göteborgs Posten, så har jag börjat kalla den GP-glögg. Sagt och gjort, i år var det dags att prova här hemma och eftersom den ska stå i 3-6 veckor var det till att börja i tid. Sex veckor ska vara allra bäst och nu såhär på lucia var glöggen äntligen klar!

Glöggstart 1

Jäst, socker, russin och kryddor ner i hinken. Inte så snyggt, men praktiskt.

Glöggstart 2

I med svagdricka, som skummar rätt bra! Nu ska den stå o gotta sig i flera veckor

Vi följde receptet nästan exakt, förutom att lite enbärsdricka åkte i också. Det kanske inte förändrade smaken så mycket, så nästa år får vi satsa på en lite kraftigare smaksättning. Om årets glögg är slut vill säga. Det blir rätt mycket! Nu är det ju lite sent att sätta årets glögg, så ni får antingen spara idén till nästa år, eller komma förbi på en kopp!

Färdig glögg

Den färdiga glöggen står på rad och väntar på att bli uppdrucken!

One Response to “Lucka #13: Glöggpremiär!”

  1. October 16th, 2011 at 18:49

    tina says:

    Titta, en kusin till min glögg!
    :-D

Leave a Reply


Sök i Bloggen