Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Lucka # 12: Tryfflar

Tryfflar

För ett par jular sedan upptäckte vi hur gott och lätt det var att göra egna tryfflar. Grädde, choklad, lite smör och smaksättning är allt som behövs. Tricket är att hitta rätt balans mellan grädde och choklad så att konsistensen blir bra (och hur man vill ha det är ju individuellt). Det beror på vilken sorts (vit, mjölk, mörk) choklad man tar. Det gäller att testa sig fram, och under tiden får man ju testa en massa goda tryfflar!

Här har tryffelrullningen precis kommit igång, och det är sambon som är ansvarig i år. Smakerna vi funderar på är chili (gammal favorit), apelsin och havssalt (tips från vänner) samt ingefära och granatäpple (vi jobbar på den). Vad finns det för smakfavoriter där ute?

Leave a Reply


Sök i Bloggen