Lucka # 12: Tryfflar
För ett par jular sedan upptäckte vi hur gott och lätt det var att göra egna tryfflar. Grädde, choklad, lite smör och smaksättning är allt som behövs. Tricket är att hitta rätt balans mellan grädde och choklad så att konsistensen blir bra (och hur man vill ha det är ju individuellt). Det beror på vilken sorts (vit, mjölk, mörk) choklad man tar. Det gäller att testa sig fram, och under tiden får man ju testa en massa goda tryfflar!
Här har tryffelrullningen precis kommit igång, och det är sambon som är ansvarig i år. Smakerna vi funderar på är chili (gammal favorit), apelsin och havssalt (tips från vänner) samt ingefära och granatäpple (vi jobbar på den). Vad finns det för smakfavoriter där ute?
This entry was posted on Saturday, December 12th, 2009 at 10:02 and is filed under Baka, Jul, Sötsaker. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.