Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Första-daten middag i repris

Kvällen då jag och min sambo träffades (en gång för länge sedan) hade jag bjudit in mig själv till honom på middag. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men inte bangade han inte! Med tanke på resultatet så gjorde han också riktigt bra ifrån sig. Och hur kan man egentligen misslyckas när man bjuder på dessa biffar? Vi har lagat dem otaliga gånger därefter och tycker de är lika goda varje gång. Kanske är nostalgin kryddan som gör dom extra speciella?

Fetaostbiffar

Den speciella fetaosten från Lesbos gjorde sig inte bra på bild, men mycket smak blev det!

Fetaostbiffar med oliver

4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
100 g oliver (jag hade inga oliver idag, så det blev soltorkade tomater istället)
1 ägg
salt, peppar
100 g fetaost

Gör såhär:
Hacka lök, vitlök och oliver. Blanda med färsen och tillsätt ett ägg. Salta och peppra. Dela färsen i åtta delar och platta ut till en tunn rundel. Skär fetaosten i tärningar och lägg en bit på varje rundel. Vik ihop varje rundel så att fetaosten göms och forma till en biff. Stek i smör. Servera med pasta eller bulgur, en härlig sallad och en yoghurtsås. Varför inte göra en Tsatsiki?

Leave a Reply


Sök i Bloggen