Första-daten middag i repris
Kvällen då jag och min sambo träffades (en gång för länge sedan) hade jag bjudit in mig själv till honom på middag. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men inte bangade han inte! Med tanke på resultatet så gjorde han också riktigt bra ifrån sig. Och hur kan man egentligen misslyckas när man bjuder på dessa biffar? Vi har lagat dem otaliga gånger därefter och tycker de är lika goda varje gång. Kanske är nostalgin kryddan som gör dom extra speciella?
Fetaostbiffar med oliver
4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
100 g oliver (jag hade inga oliver idag, så det blev soltorkade tomater istället)
1 ägg
salt, peppar
100 g fetaost
Gör såhär:
Hacka lök, vitlök och oliver. Blanda med färsen och tillsätt ett ägg. Salta och peppra. Dela färsen i åtta delar och platta ut till en tunn rundel. Skär fetaosten i tärningar och lägg en bit på varje rundel. Vik ihop varje rundel så att fetaosten göms och forma till en biff. Stek i smör. Servera med pasta eller bulgur, en härlig sallad och en yoghurtsås. Varför inte göra en Tsatsiki?
This entry was posted on Tuesday, November 24th, 2009 at 20:44 and is filed under Köttfärs, Mat. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.