Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Länsning av skogen och fruktbröd

Helgen tillbringades i stugan på ön. Ön som är full av smultron, hallon, blåbär och kantareller. Smultron, hallon blåbär och kantareller som jag mer än gärna plockar! Smultronen är nu i frysen och blir något mumsigt till vintern. Tips någon? Hallon och blåbär hamnade i en rulltårta för att fira sambons namnsdag (han inleder så fint fruntimmers veckan). Kantarellerna blev både svampmacka och svampsås till halstrad gös (mycket gott!). Så nu är det ju bara att ge sig ut igen!

fruktbrod

Väl hemma var det dags för lite nytt bröd. En fastande och mat-hallucinerande kusin mumlade om bröd med frukt och nötter och det lät ju inte fel. Inget recept denna gång, men tänk skållat mjöl, rostade hasselnötter, aprikoser och russin, i stora portionsbröd. Att jag aldrig lär mig behöver ju inte betyda att ni inte kan. Ha i frukten och nötterna i SLUTET av knådningen så blir det inte aprikosmos i hela degen. Jag talar av egen erfarenhet. Gott bröd, men det kan förbättras.

Och sist men inte minst en liten klapp på min egen axel. En av mina favvo-matbloggare,

Leave a Reply


Sök i Bloggen