Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

We didn´t find Nemo…

Välbevarade (nåja nästan*) framme i Cairns 8:00 lokal tid igår efter ca 30 timmars resande. För att övervinna jet-lag så snabbt som möjligt stannade vi uppe hela dagen (vilket var hela svenska natten) och strosade i Cairns, shoppade obligatoriska flip-flops och åkte upp till Trinity beach en sväng. Inget badande vid stränderna ännu pga stingers…

*Nedre delen av mitt vänstra ben såg ut som den tillhörde klumpfots. De som vet vad elefantsjukan är kan tänka sig… Stödstrumpor here i come!

Idag var vi mycket piggare och gav oss av på en härligt snorkeltur. En mysig segelbåt (Oceans Free) tog oss ut till barriärrevet vid Green island. Där fick vi snorkla obegränsat och till och med gröngölingar som jag fick chansen att dyka!!! Nu börjar jag fatta tjusningen! Dock så fokuserade jag lite mer på att andas än att titta på fiskarna och korallerna (som var superfina!!!) så jakten på Nemo gick vidare med snorkel. Ingen lycka där inte…. Jag har dessutom brännt mig ovanligt lite… Jag får nog blir kvar några månader till om jag ska bli brun i den här takten!

Dyka

Jag fokuserar fullt på att andas och har inte riktigt tid att posera…
Och just det, vattnet är 26 grader!

To be continued!

Leave a Reply


Sök i Bloggen