Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Två säkra vårtecken

Nu är det verkligen vår! Inte nog med att det har varit riktigt varmt och soligt de senaste dagarna, jag har även noterat två säkra vårtecken.

glass1

Årets första Bosseglass - säkert inte den sista!

1) Bosses glassbar har öppnat! Bosses är stället dit alla som bor i Linköping (eller har vägarna förbi) går för att ta sig en glass. Det öppnar när solen tittar fram på våren, och har öppet en bit in på hösten. Vädret bestämmer helt enket, och därför är det ett tydligt vårtecken. Bosses gör otroligt god glass i fantastiska smaker, där lakrits (med riktiga bitar krossad turkisk peppar), after eight och citronsorbet finns bland favoriterna. Ett annat stående inslag är den långa kön som ringlar sig ut på gatorna från det lilla krypinet, och jag lovar, det är värt att köa!

glass2

Alla vill vi ha glass från Bosses - ett slick sen är du fast, eller hur va det nu?!

2) Doften av grill (med inslag av tändväska). Senare idag så luktade jag mig även till ett annat klassiskt vårtecken, grillning! Det räcker med att solen tittar fram och snön är borta från gräsmattorna så kommer grillarna fram, och grilloset ligger tätt över bostadsområdet. Jag blev riktigt sugen på att plocka fram grillen och några briketter själv. Grillpremiär i veckan någon?!

Leave a Reply


Sök i Bloggen