Den röda tråden

- bakning, matlagning och andra spontana infall

Den röda tråden

Tjejhelg med massor av mat

Under tiden på Universitetet här i Linköping fick jag förutom en bra ut bildning även riktigt goda vänner. Nu har vi börjat skingras (fortfarande bor vi alla i Sverige i alla fall), men försöker ses en gång per år. Då träffas vi i någon stuga där vi snackar en massa strunt, dricker vin och äter mycket god mat. Denna gång blev det betoning på MYCKET god mat. Jag bjussar på några godbitar.

Fredagskvällen bjöd på en stor hög färska räkor, aioli, romsås, bröd (med STORA hål) och sedan lite ost och kex. Perfekt när alla kommer fram sent och är hungriga till tusen. Och vad P än säger så kan man äta hur mycket räkor som helst. Nästan i alla fall.

Räkor o bröd

Räkor och bröd, svårare än så behöver det inte vara!

Lördagens middag blev lite mer avancerad, då vi hade hela dagen (nåja, en del av eftermiddagen) på oss att fixa. Tapas stod på menyn, men plockmat med blandat ursprung kanske är ett mer exakt ord, då vi slirade iväg ganska bra från det spanska temat.

Plockmat!

Min tallrik väntar på all god plockmat

Bland alla goda rätter fanns bland annat baconlindade dadlar, parmaskinka lindad sparris, gratinerade champinjoner och grillad paprika med halloumi. Vidare hittar man bland annat ugnsbakade rödbetor med chevré, valnötter och balsamicodressing, gorgonzolacremé i salladsblad med granatäppleströssel, ostfyllda dadlar, quesadillas, parmachips, ostdipp, och tapenade.

Tapas

Mer Tapas

Ett litet axplock av allt gott vi knåpade ihop

Den uppmärksamme kan tycka att det var mycket ost. Ost är gott helt enkelt. Man kan också tycka att det är mycket mat. Vi fick en väldigt god rest-lunch kan jag avslöja!

Kantarell

Årets sista kantarell?

En liten skogspromenad hann vi också med mellan alla måltider, tjejfilmer och spel. Trots fredagens snöoväder hittade vi en hel del fina trattkantareller och även några gula kantareller tittade upp genom snötäcket. Lätthittade! Dessa blev en härlig kantarellmacka när jag kom hem framåt söndagskvällen, vilket räckte bra då jag fortfarande var väldigt mätt!

Och sist men inte minst, tack till mina goda vänner som står ut med mig och min kamera mitt i maten!

Leave a Reply


Sök i Bloggen